• Hva er lapel-mikrofon-kabelen og når bruker jeg den?

Lapel-mikrofonen anbefales for å forbedre en brukers hørselytelse i støyende miljøer eller under møter ved å velge lydene som er nærmest lydkilden og dirigere disse lydene direkte til prosessoren.

Lapel-mikrofonen kan også brukes til feilsøkingsproblemer som kan forekomme med mikrofonene på lydprosessoren. Hvis ingen lyd kommer gjennom prosessoren hvis den brukes uten tilleggsutstyr og telespolen er av, men lyd kommer gjennom når Lapel-mikrofonen brukes, det kan potensielt være et problem med mikrofonene eller mikrofonbeskyttelsene på prosessoren.

Lapel-mikrofonen kan også brukes av foreldre (eller pleiere) for å snakke til barnet når barnet er i de tidlige stadiene av rehabilitering, eller holder på å lære å snakke. Foreldre eller omsorgsperson kan snakke i mikrofonen for å sikre at lyden høres ordentlig av barnet.

Lapel-mikrofonen kan også brukes til brukere som kan ha vanskeligheter med å bruke en ørenivåmikrofon. Dette kan inkludere små barn som ikke liker å bruke noe på ørene; eller brukere med manglende pinna eller pinna som ikke er fullstendig dannet.